Ben aanwezig bij de feestelijke onthulling tijdens het Parcours op zondag 10 september!

De eerste FabricAge-creatie wordt tentoongesteld!

We gingen huisjes breien… In het kader van het concept van de allereerste FabricAge-creatie ‘Maastricht in wijken’.
Dat hebben we geweten! Gedurende 6 weken, met meer dan 150 deelnemers, tijdens 75 gratis workshops is er een gebreide stad verrezen. En helemaal zoals we het voor ogen hadden; namelijk een stad waarin je de diversiteit en het handschrift van zijn bewoners zou herkennen én koesteren.

Op 10 september om 11:30uur wordt onze versie van ‘Maastricht in wijken’ feestelijk onthuld op Plein Mosae Forum. En deze zaterdag kun je nog een laatste keer deze zomer aanschuiven en brei, weef of borduur je mee met ons!

Na de onthulling zijn alle werken nog te bekijken tot en met 24 september 2017 in Mosae Forum, pand 12-15 (voorheen Villa Happ) te Maastricht.

About the project

Naar aanleiding van het succesvolle project LET’S (AD)DRESS THE PEOPLE (2016) werken FASHIONCLASH en stichting Tout Maastricht samen om dit eenmalig, sociaal maatschappelijke project uit te laten groeien tot een multidisciplinair, social designtextielproduct en -label genaamd FabricAge.

Binnen FabricAge staan cultuurparticipatie van senioren (55+), kennis- overdracht tussen verschillende generaties en ‘vergeten’ handwerktechnieken centraal. Het doel van FabricAgeis het produceren van kwalitatief hoogstaande textielcreaties, die ontworpen zijn op basis van individuele wensen van opdrachtgevers en vormgegeven zijn vanuit de visie van talentvolle ontwerpers. Vervaardigd door ambacht-experts en vol trots collectief gecreëerd door de senioren-community.

FabricAge 2017 liep van 1 juni t/m 15 juli 2017 in het Centre Ceramique en in diverse buurthuizen in Maastricht.

FabricAge is een initiatief van FASHIONCLASH in samenwerking met stichting Tout Maastricht. Het project werd mede mogelijk gemaakt door Fonds voor CultuurparticipatieGemeente MaastrichtPrins Bernhard CultuurfondsCentre CéramiqueCoffeelovers & Trajekt

Lees meer over Fabricage en de designers