Breicursussen

Voor beginners én gevorderden

Breien met de breimachine

STRIKKS biedt  breimachine lessen voor beginners, maar ook voor de (iets) gevorderden. Je bent van harte welkom in onze studio in Maastricht.

Leren breien op de breimachine? Lees hier alles over onze breimachine lessen en breicursussen voor beginners én gevorderden!

Tijdens de beginnerscursus leer je in 3 dagen de breimachine te bedienen, met verschillende breitechnieken en steken. We bieden je aantrekkelijke voorbeelden uit de praktijk, en de mogelijkheid om de studio van STRIKKS te ontdekken, met boeken en tijdschriften ter inspiratie. Na de beginnerscursus kun je 1-daagse workshops volgen om je te verdiepen in andere speciale breitechnieken.

Welke cursus past het beste bij jou?

Ons cursusaanbod

Binnen een kort tijdsbestek kun je snel veel nieuws leren. Met ons cursusaanbod is het mogelijk om zelf jouw ideale leertraject samen te stellen. Jij bepaalt op welk niveau je wil instappen en wat je van ons wil leren.

Je wil graag breien, maar je hebt geen idee hoe zo’n machine werkt? Onze breicursus is een compacte beginnerscursus om je volledig op weg te helpen op de breimachine. Gedurende 3 dagen leer je de breimachine bedienen en ga je naar huis met alle benodigde handvaten voor het breien van een kledingstuk. Deze beginnerscursus sluit tevens naadloos aan op onze Breiproeverij: een dag om de breimachine te proberen.

Op dag 1 leer je de opzet, het kiezen van de juiste steekgrootte en diverse decoratieve technieken. Op dag 2 leer je hoe je moet meerderen en minderen en leer je hoe je een v-hals, een ronde hals en diverse noordsteken moet maken. Op de derde en laatste dag komen het breien van een proeflap, het uitrekenen van een model en een eenvoudig kledingstuk breien aan bod.

Alle belangrijke basistechnieken komen voorbij, maar we leren je ook hoe je bestaande breipatronen voor handbreien kunt omzetten naar de breimachine zodat je daarna direct thuis aan de slag kunt.

€399 / 3 dagen

Kijk voor meer info en alle datums in onze webshop.

STRIKKS Breicursus voor beginners

Wil jij graag weten of de breimachine iets voor je is? Wil je ontdekken wat de machine allemaal kan? We leren je basistechnieken als opzetten, maar maar ook strepen, kantpatroontjes en kabels komen voorbij.
Deze 1-daagse cursus is ideaal voor iedereen die graag een dag de breimachine wil proberen, maar nog niet wil investeren in de driedaagse beginnerscursus. Voorkennis of het hebben van een eigen breimachine is dan ook niet nodig.
Besluit je hierna dat je toch graag wil leren hoe je een kledingstuk breit? Deze cursus sluit naadloos aan op de beginnerscursus.
Gedurende deze dag is er ook voldoende tijd voor advies rondom de aanschaf van een eigen breimachine.

€149 / 1 dag

Kijk voor meer info en alle datums in onze webshop.

In een privéles kun je alles vragen over machinaal breien, de breimachine, wanneer je niet precies weet hoe een bepaalde breitechniek werkt, als je bepaalde knoppen niet snapt of wat nu de beste garenkeuze is voor jouw project. Maar ook bij technische problemen kunnen we je helpen! Dit geldt voor de meeste soorten breimachines: Brother, Silver Reed, Passap, etc.

In de privéles beantwoordt Maartje al je vragen. Dat kan zin onze studio, of online. Op afspraak, gewoon op een moment dat voor jou het beste schikt. Ook hebben we handouts voor je klaarliggen, zodat je achteraf altijd alles nog kunt nakijken. Je kiest een lespakket van 30 minuten, of van 2 of 4 uur. Je mag uiteraard ook pakketten combineren. Alle variaties zijn mogelijk. Jij bepaalt.

€32,50 / 30 minuten

€119     / 2 uur

€229     / 4 uur

Tijstip: dat overleggen we gezamenlijk. Kijk voor meer uitleg in onze webshop.

Naast de Beginnerscursussen hebben we ook allerlei workshops van 1 dag om één speciale techniek uit te diepen. Voorbeelden zijn: Dubbelbeds Breien, Jacquard breien, 3D breien, Sokken breien, Intarsia breien. Jaarlijks voegen we nieuwe cursussen toe!

€149 / 1 dag

Kijk voor meer info en alle datums in onze webshop.

Meer weten?

De cursussen worden gegeven door Maartje Boer, bevoegd docent. Zij heeft een grote fascinatie voor machinaal breien en heeft inmiddels ruim 10 jaar ervaring met lesgeven. Maartje geeft diverse ontwerp- en technieklessen op het gebied van breien aan de kunstacademies in Maastricht en Arnhem.

De cursus begint om 11:00u en eindigt om 16:00 uur. Inclusief materialen en lunch.

Met aantrekkelijke voorbeelden uit de praktijk

Je werkt in kleine groepjes aan onze Brother breimachines.

Inspirerende boeken en magazines over breitechnieken ter inzage.

De mogelijkheid om de designstudio van STRIKKS te bezoeken.

Uitleg over de aanschaf en onderhoud van je eigen machine.

Kort voor aanvang van de cursus ontvang je van ons nog een e-mail met enkele praktische tips zoals een routebeschrijving, eventuele plaatsen voor overnachtingen en wat handig is om mee te nemen. Heb je speciale wensen? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen!

Heb je nog andere vragen? Misschien hebben we ‘m al beantwoord bij onze Frequently Asked Questions… 

verschillende cursussen
cursisten
jaar ervaring
doel

Ik was een volledige leek en had nog nooit met een breimachine gewerkt; Ik sta er van versteld wat ik na 3 dagen allemaal heb geleerd. Cursus is zeer goed opgebouwd, uitleg is zeer duidelijk en er wordt in een ontspannen en gemoedelijk sfeer gewerkt. Echt een aanrader zodat je met een goede basis kan starten. Ik kan niet wachten om zelf mijn eerste stukje te breien.

Linda
Linda

De breicursus voor beginners was mijn eerste kennismaking met machinebreien. Na drie intensieve dagen voel ik me voldoende voorbereid om zelfstandig aan de slag te gaan. Ik heb nu zelf een breimachine gekocht waarop ik kan oefenen met de basisprincipes. Ik kijk al uit naar de vervolgcursussen. Het was erg inspirerend om met andere breiliefhebbers en -professionals aan het werk te zijn.

Margriet
Margriet

Ben jij ook enthousiast geworden?

Nu inschrijven