top of page
contact STRIKKS.jpg

FAQ

Heb je een vraag? Op deze pagina vind je de meest veelgestelde vragen op een rij. Beantwoorden we je vraag hier nog niet? Stuur ons dan vrijblijvend een berichtje

 • Verzenden jullie ook naar mijn adres?
  De garens die bij de aankoop van de online lessenreeks horen, verzenden wij momenteel naar Nederland (uitgezonderd Caribisch Nederland) en België. Woon je in een ander land en wil je ook graag deelnemen aan de online lessenreeks? Stuur ons dan even een mailtje en dan zorgen we ervoor dat ook jij kan deelnemen.
 • Online inschrijven lukt niet… Wat nu?
  Dat is natuurlijk heel vervelend, maar geen nood. Onder de categorie 'Online lessenreeks' op deze pagina, wordt nog eens stap-voor-stap uitgelegd hoe je je aanmeldt en hoe je vervolgens kan beginnen aan de tutorials. Speelt er iets anders of lukt het nog steeds niet? Je mag altijd een e-mail sturen naar info@strikks.nl of het contactformulier invullen. Dan kijken we even samen!
 • Ik heb me geregistreerd als websitelid... Hoe nu verder?
  Wanneer je je gaat aanmelden voor de online lessenreeks, dan zal de website je allereerst vragen om je te registreren als nieuw websitelid. Dit is nodig zodat de toegang tot de online lesomgeving aan een profiel gekoppeld kan worden en zodat daarna bijvoorbeeld jouw voortgang opgeslagen kan worden. Je maakt hier dus een profiel mee aan dat je later kan uitbreiden naar eigen wens. Maar let op: wanneer je je enkel aanmeldt als nieuw websitelid op deze site, maar je rondt de betaling niet af, dan kun je vooralsnog niet zo veel met dit profiel. De lesomgeving en groep zijn alleen voor betalende leden. De aanmelding voor de nieuwsbrief gaat op een andere manier (wij hebben hier apart toestemming van je nodig om je op die lijst te kunnen zetten).
 • Welke betaalmethodes accepteren jullie?
  Wij accepteren iDEAL-betalingen voor Nederlandse klanten, Bancontact voor Belgische klanten, maar je kunt ook wereldwijd betalen met je creditcard (Mastercard, Maestro, Visa, V-pay). Wanneer het niet lukt om je betaling af te ronden, mag je ons altijd een mailtje sturen en dan helpen we je graag op een andere manier verder!
 • Kan ik mijn aanmelding voor de lessenreeks annuleren?
  Omdat je direct na betaling toegang krijgt tot de online lessenreeks kan deze niet geannuleerd of geruild worden. Na betaling is de koop definitief en krijg je dus geen geld terug. Ook deels annuleren is niet mogelijk. De lessenreeks in inclusief alle benodigde materialen en tools en je kunt niet gedeeltelijk van de koop afzien. Meedoen aan de lessenreeks zonder het garen aan te schaffen is op dit moment niet mogelijk.
 • Ik wil toch graag een andere kleurencombinatie, mag dat?
  Ja, dat mag. Je hebt 14 dagen bedenktijd. Stuur binnen 14 dagen na ontvangst van je pakketje ons een mailtje waarin je je voorkeur kenbaar maakt. Stuur een e-mail naar info@strikks.nl, en vermeld je ordernummer. Voeg je contactgegevens toe en vermeld je nieuwe keuze. Stuur de eerder gekozen garens op, ongebruikt en in originele staat (het is dus niet mogelijk om eerst een proeflapje te breien). De verzendkosten bij een ruiling zijn voor de koper. We willen je erop wijzen dat het altijd verstandig is om het verzendbewijs te bewaren. Zonder bewijs ben je namelijk niet in staat om aan te tonen dat je het daadwerkelijk naar ons opgestuurd hebt. Bewaar het track & trace nummer en het verzendbewijs totdat wij je informeren dat we je pakket ontvangen hebben. Wanneer je vanuit het buitenland retourneert, zet dan altijd zo duidelijk mogelijk ‘Returned Goods’ op het pakket. Let op: STRIKKS is niet aansprakelijk voor eventuele douanekosten. Alle geretourneerde producten moeten onbeschadigd en ongebruikt bij ons aankomen en alle labels moeten intact zijn. We nemen geen producten retour die zijn gebruikt of beschadigd en/of incompleet zijn.
 • Ik wil me aanmelden, maar hoe geef ik de kleuren garens door die ik graag wil ontvangen?
  Het is heel eenvoudig. Volg de stappen vanaf de knop Aanmelden onderaan deze pagina. Je komt dan bij de betaalpagina uit en je voltooit de betaling. In dit betaalproces wordt er niet naar je voorkeur gevraagd, maar geen zorgen. Nadat jij je betaling voltooid hebt, komt er een (automatische) e-mail jouw kant op waarin dit wel gevraagd wordt. Zie deze e-mail als de eerste stap: je vindt er een een kleine handleiding, een directe link naar de online lessenreeks (je moet altijd inloggen, maar zo heb je het webadres altijd bij de hand) en we vragen je om op deze e-mail te antwoorden en ons te laten weten voor welke kleurencombinatie je gekozen hebt. In de e-mail zie je alle kleurencombinaties nog eens op een rijtje staan. Na ontvangst van jouw reply, maken we je pakket in orde en komt deze zo snel mogelijk je kant op!
 • Hoe krijg ik toegang tot de online lessenreeks (aanmelden)?
  Je hebt alles gelezen over de online lessenreeks en je hebt besloten dat je deel wil nemen. Jeej! What's next? Je klikt op 'aanmelden', vervolgens wordt er aan je gevraagd om óf in te loggen, óf je te registreren als websitelid als dit je eerste bezoek is. Tijdens de aanmelding ontvang je een 6-cijferige toegangscode in een aanmeldingsmail. Je ledenprofiel wordt aangemaakt wanneer je deze code invoert en op bevestigen klikt. Daarna heb je toegang tot het ledengedeelte. Dit doen we om de website te beschermen tegen aanvallen van bots en spammers. Als de aanmelding gelukt is, kom je vervolgens op de betaalpagina om je betaalgegevens in te voeren. Na het voltooien van de betaling heb je direct toegang tot de lessenreeks. Je hoeft dus niks meer te activeren of te bevestigen. Wel krijg je van ons nog een mailtje waarin we je vragen om je keuze door te geven voor de kleurencombinatie die jij gaat breien. Zodra we een antwoord van je ontvangen hebben, gaan we over tot verzending. In dit mailtje hebben we ook een handig stappenplan voor je gemaakt, zodat je het niet allemaal zelf hoeft uit te vinden.
 • Hoe kan ik deelnemen aan de gekoppelde groep?
  De online lessenreeks is gekoppeld aan een groep. Een online community als het ware, met alle cursisten die ooit aan de lessenreeks hebben deelgenomen of momenteel deelnemen. Zodra je aan het programma mee doet, word je automatisch aan de groep toegevoegd. Je bent er vrij in of je actief meedoet, een profiel beheert, welke informatie je hier met andere wil delen over jezelf of je creaties of dat je gewoon van tijd tot tijd een kijkje komt nemen. Je mag er een vraag stellen, je gebreide creatie laten zien, reageren op vragen of posts van anderen of handige tips delen. En wellicht maak je er zelfs vrienden!
 • Wat heb ik nodig om deel te kunnen nemen aan de online lessenreeks?
  Je neemt deel aan de lessenreeks binnen je eigen omgeving. Dus je hebt een goed onderhouden breimachine en onderdelen nodig en een computer of smartphone/ tablet. Als je dat fijn vindt, kun je het patroon dat meegeleverd wordt uitprinten, maar dat hoeft niet persé. Het materiaal voor de trui (500gram STRIKKS-garen, restgaren en een contrastkleur) die we gaan breien in de lessenreeks is inbegrepen en wordt naar je verzonden. Evenals een 5-oogsnaald en ravelcord.
 • Wat mag ik verwachten van de online lessen?
  De online lessenreeks zijn videotutorials om zelf een trui te leren breien op de breimachine. De lessenreeks is opgedeeld in hoofdstukken die uit meerdere video's bestaan. De meeste filmpjes duren maar een paar minuten. Je kunt ze natuurlijk stopzetten wanneer je maar wil, terwijl je zelf je oefeningen breit. Aan het eind van elke les is er huiswerk: hiervoor download je de desbetreffende reader en je maakt de oefeningen die staan beschreven in het lesmateriaal.
 • Ik heb het online vragenuurtje gemist... Wat nu?
  Iedere twee weken is er een online vragenuurtje. Het staat je natuurlijk vrij om helemaal je eigen tempo te bepalen. De data waarop deze vragenuurtjes plaatsvinden, zijn bekend gemaakt binnen de omgeving van de online lessenreeks. Na inloggen kun je alle data terugvinden onder De introductie. Mocht je er niet bij kunnen zijn, schrijf dan je vragen op en stel ze de volgende keer. Of kijk eens of je je vragen kan stellen binnen de groep die aan de lessenreeks gekoppeld is. Er doen veel enthousiaste, ervaren en minder ervaren breisters aan mee die je vast graag willen helpen waar dat mogelijk is.
 • Hoe neem ik deel via de mobiele app?
  Je kunt het online lessenprogramma volgen via je desktop. Maar je kunt ook via de mobiele app deelnemen aan dit programma. In de introductietekst vind je een link om de desbetreffende app te downloaden. Er opent zich een pagina waarop je je telefoonnummer kan achterlaten zodat er een link gestuurd kan worden, maar je kunt ook gemakkelijk de qr-code scannen. Hierna kun je de app downloaden en op 'inschrijven' tikken. Nadat je je hebt aangemeld, kunnen deelnemers via het online programma's tabblad of gedeelte toegang krijgen tot het programma.
 • Ik heb me aangemeld. Hoe neem ik deel aan de online lessenreeks (stap voor stap)?
  Dit is een stappenplan voor alle nieuwe aanmeldingen: 1. Je klikt op Inloggen (dit kan ook altijd linksboven op iedere willekeurige pagina binnen deze website). Als dit je eerste bezoek is, of je hebt de betaling nog niet afgerond, dan moet je je uiteraard eerst aanmelden en een gebruikersnaam en wachtwoord kiezen. 2. Nadat je ingelogd bent, kun je het programmaschema en overzicht bekijken, feedback achterlaten en beginnen met het voltooien van alle beschikbare stappen. Je logt bij ieder bezoek in met de door jou gekozen combinatie van gebruikersnaam en wachtwoord, als genoemd in stap 1. 3. Je klikt op 'beginnen' om met het programma te beginnen. 4. Als je een stap voltooid hebt, kun je dit ook aangeven. Je klikt dan op 'stap voltooien' en je voortgang wordt in je profiel opgeslagen. Geen zorgen, je kunt er zo lang over doen als je zelf wil en je kunt alles altijd weer opnieuw bekijken. Ook al markeer je de stap als voltooid. 5. Aan het einde van iedere les zie je een evaluatie staan; dit zijn vragen over hoe je de les ervaren hebt. Als je er tijd en zin voor hebt, stellen wij het erg op prijs als je jouw ervaringen met ons zou willen delen.
 • Hoe ziet mijn persoonlijke omgeving er uit?
  Op iedere pagina van deze website kun je inloggen op je persoonlijke omgeving door in de rechterbovenhoek op 'inloggen' te klikken. Je profiel is een korte samenvatting wie jij als lid bent. Je kunt een profielfoto uploaden en een kort tekstje plaatsen over wie jij als creator bent en bijvoorbeeld met wat foto's van je gebreide creaties. Dit is allemaal optioneel en maakt het contact in de groep misschien wat meer herkenbaar en open. Maar nogmaals, dit is optioneel en het beïnvloedt je deelname aan de online lessenreeks niet als je beslist om dit niet te doen. Onder 'Mijn abonnementen' verschijnen je abonnementen waarvoor je je hebt aangemeld. Maar voor nu zal hier niets verschijnen. Wij bieden geen abonnementen aan op deze website, maar de functie zit wel al in de website ingebouwd voor het geval we besluiten onze diensten uit te breiden. Je mag deze pagina dus gewoon negeren. Mijn programma's zijn de online programma's waar je aan deelneemt. Zoals dus de online lessenreeks 'Brei je eigen Trui'. Via deze knop kun je dus starten, weer verder gaan met de lessenreeks of deze herbekijken. Als we meerdere programma's gaan aanbieden en jij besluit ook dan weer mee te doen, zie je ze hier allemaal samen. In mijn account zie je je profielkaart. Je profielkaart is zichtbaar voor alle leden van deze site. Je ziet persoonlijke gegevens zoals je naam en telefoonnummer, maar je kunt hier ook (optioneel) een foto toevoegen. Je gebruikersnaam (weergegeven naam) en profielfoto zijn zichtbaar als je bijvoorbeeld iets in de groep plaatst. Niemand anders heeft toegang tot deze pagina behalve jijzelf.
 • Hoe kan ik de video's bekijken?
  Bij iedere les hoort een videotutorial. Je kunt ten alle tijde de video pauzeren en je mag deze zo vaak afspelen als je wil. Als je onderin het balkje van de video op de drie puntjes klikt, kun je selecteren of je wil dat de video scherm-in-scherm gaat afspelen (bv. terwijl jij het patroon aan het bestuderen bent) of dat je een tragere afspeelsnelheid prettiger vindt. Uiteraard kunnen de video's ook schermvullend bekeken worden. De video opslaan en/of downloaden zodat je deze ook offline kan bekijken is niet mogelijk. Je zult ten alle tijde moeten inloggen.
 • Kan ik ook deelnemen aan de lessenreeks met mijn eigen garen?
  Op dit moment kun je je niet aanmelden voor de online lessenreeks zonder ook het STRIKKS-garen te ontvangen. Wij hebben hier voor gekozen, omdat het patroon en de vaardigheden die in de tutorials aangeleerd worden, afgestemd is op dit specifieke garen. Uiteraard kun je na voltooiing van de lessenreeks wel verder experimenteren met andere garens (effectgarens, grovere garens, scrap yarn, katoen of linnen) of met dessins, het toevoegen van extra kleuren etc. etc. Je hebt dan immers alle kennis in huis om het patroon naar jouw wensen en ideeën om te zetten.
 • Kan iedereen meedoen aan de online lessenreeks?
  Absoluut! We nemen je, stap-voor-stap mee in het hele proces. Elke les is een stap in het proces. Het is verstandig om een filmpje eerst helemaal te kijken voordat je zelf aan de slag gaat, maar je hoeft niet van tevoren al de hele lessenreeks te bekijken. Vaak zijn er ook close-ups, zodat je extra goed kunt zien hoe de handelingen gaan. De absolute basis moet je daarentegen wel een beetje onder de knie hebben. Daarmee bedoelen we dat het je moet lukken om een simpel enkelbedsbreisel van de machine te krijgen, maar meer dan dat hoeft niet.
 • Waar moet ik op letten tijdens het kopen van een tweedehands breimachine?
  Vraag jezelf in de eerste plaats altijd af of de machine netjes gebruikt is. Voor de rest kun je bij Brother breimachines de volgende punten doorlopen: Kijk goed of de naalden allemaal recht zijn, geen scheve of gebogen of afgebroken naalden, en geen scheve naaldvoeten. Ook het hekwerk voor de naalden moet netjes recht zijn. Het naaldenbed (de metalen plaat waar de naalden in liggen en doorheen schuiven) mag niet beschadigd zijn. Over de naalden ligt een zogenaamde naaldhouder, dat is een lange strip over de lengte van het naaldenbed en deze duwt de naalden naar beneden. Deze werkt alleen als het schuim van de naaldhouder nog voldoende vering heeft. Probeer niet te breien met een machine waarvan de naaldhouder niet in orde is! In de meeste gevallen moet je een nieuwe naaldstrip kopen. Controleer de patroontoetsen op de breislede: druk ze één voor één in, ze moet ingedrukt blijven en pas terugschieten wanneer je de volgende knop indrukt. Schieten ze niet terug, maar blijven ze “plakken” of schuiven ze maar heel langzaam terug: dan kun je dit verhelpen door met een föhn het metaal achter de knoppen te verwarmen. Daardoor wordt de verouderde olie weer wat vloeibaarder. Blijf de knoppen indrukken en laat ze steeds weer terugschieten totdat ze weer goed functioneren. Dit is overigens een tijdelijke oplossing, maar het werkt prima. Kijk of de steekgrootte-knop goed kan draaien van 0 tot 10. Haal de breislede van het naaldenbed af en controleer de borstels: zitten ze vol met draadjes, dan kun je die verwijderen. Controleer de KC-knop en draai deze van N naar KC naar SM naar CR. Als deze ergens vastloopt, dan moet de breislede gesmeerd worden. And last but not least: bekijk de handleiding en open de eerste pagina. Hierop staan alle onderdelen vermeld. Check nu of alles compleet is and you’re ready to go. Oké, to knit.
 • Kan ik bij jullie terecht voor breimachinereparaties?
  Nee, wij repareren geen breimachines. Wel vertellen we jou tijdens onze breicursussen alles over het onderhoud van je breimachine en kleine reparaties die je gemakkelijk zelf kunt uitvoeren.
 • Verkopen jullie ook breimachines?
  We zijn geen dealer van breimachines, maar stuur gerust een mailtje naar Maartje, soms hebben we wel eens gereviseerde breimachines en onderdelen te koop. Of volg de breicursus De Breiproeverij. Tijdens deze dag vertellen we je meer over de aanschaf van een eigen breimachine.
 • Bij nader inzien zou ik toch liever voor een andere datum voor mijn breicursus kiezen. Kan dit nog?
  Zo lang er plek is op andere data en het nog meer dan 30 dagen duurt tot aanvang van de cursus, vinden wij dat geen enkel probleem! Zou je een mailtje willen sturen en daarin je ordernummer vermelden? Vermeld uiteraard ook naar welke andere data je voorkeur uitgaat. Binnen twee werkdagen zullen we je verzoek verwerken. Let op: voor het wijzigen van data gelden dezelfde termijnen en voorwaarden als voor het annuleren van cursusdata! Dat houdt in dat je tot 30 dagen voor aanvang mag wijzigen, maar daarna is dit niet meer mogelijk. Lees hier onze volledige verkoopvoorwaarden nogmaals door.
 • Wat is nu precies het verschil tussen de Beginnerscursus en de Breiproeverij?
  Weet je eigenlijk nog helemaal niet zeker of je de breimachine leuk zult vinden, maar ben je wel, net als ons, een knitlover? Misschien is dan de Breiproeverij wel iets voor jou om te volgen. Gedurende 1 dag maak je kennis met de breimachine. Dat houdt in dat veel verschillende technieken, waaronder de opzet, aan bod komen. De Breiproeverij leert je niet om een kledingstuk te breien en gaat ook niet heel diep op bepaalde technieken in (daar is de breicursus voor beginners voor geschikt). Je gaat onder begeleiding dingen uitproberen en je bent in de gelegenheid om al je vragen te stellen over de aanschaf van een eigen breimachine.
 • Ik heb een Passap, kan ik dan toch met de beginnerscursus op de Brother meedoen?
  Er zijn verschillen tussen de 2 machines. De verschillen zitten in de manier van een opzet maken, hoe de knoppen ingesteld worden, en hoe je een kledingstuk breit. Ook kan de ene machine sommige breitechnieken net wat beter breien dan de andere machine. Maar het gebreide resultaat wat uit de machines komt is technisch hetzelfde. De beginnerscursus is gericht op de basis en het breien van een kledingstuk. Als je de basis van het breien op de machine hebt begrepen, en je hebt niet al te veel moeite met het lezen van een handleiding, dan kun je beginnen op een Brother en daarna verder op je Passap.
 • Ik kan nog helemaal niet breien… Kan ik me dan wel inschrijven voor jullie breicursus voor beginners?
  Onze beginnerscursus is geschikt voor iedereen die beter wil leren breien. Je leert hoe je de machine bedient, de beginsels van de breitechniek en je gaat naar huis met alle handvaten voor het zelf kunnen breien van een kledingstuk. Het maakt niet uit of je zelf een machine hebt en ‘m zelfs al een beetje kunt bedienen of dat je gewoon heel graag wil beginnen met leren breien op de breimachine. Onze techniekcursus is een vervolgcursus die op de beginnerscursus aansluit. Deze cursus is geschikt voor iedereen die de machine al kan bedienen, maar zich graag wil verdiepen in specialistische technieken als boorden, dubbelbeds breien of Noorse patronen.
 • Waarom zou ik een breicursus volgen? Ik kan het toch gewoon uit de handleiding leren?
  Onze breilessen voorkomen een hoop beginnersfrustraties en geven je in één keer veel meer zelfvertrouwen op de breimachine. Je moet tijdens het breien op zoveel verschillende dingen letten… Het liefst had je twee paar handen en ogen! Wij vinden dat je het breien op een machine niet kunt leren uit een handleiding, en daarom helpen onze breicursussen je een heel eind op weg. Je leert bij ons de basis, en daarna kun je heel veel zelf uitzoeken. De handleiding dient als naslagwerk, je kon er iets in opzoeken als je het niet meer precies weet. Maar de handleiding vertelt je helaas niet wat er allemaal fout kan gaan en hoe je dit moet oplossen. En dat leer je in onze beginnerscursus!
 • Ik heb een klacht over een product. Wat kunnen jullie voor me doen?
  We vinden het erg vervelend dat een van onze producten niet voldoet aan jouw verwachtingen. Hoewel we er de grootste mogelijk voor dragen, kunnen productiefouten etc. altijd voorkomen. Fouten maken is immers heel menselijk. Maar we willen dit wel heel graag oplossen. We raden je aan om klachten eerst kenbaar te maken door te mailen naar info@strikks.nl. In sommige gevallen, willen wij het product eerst willen zien om zo tot een juiste beslissing te kunnen komen. Zo leren wij immers ook waar het is mis gegaan en kunnen wij dit meenemen bij toekomstige producten. Dus foto’s etc. zijn absoluut een meerwaarde wanneer je voor het eerst met ons hierover contact opneemt. Vanaf 15 februari 2016 is het voor consumenten in de EU ook mogelijk om klachten aan te melden via het ODR platform van de Europese Commissie. Dit ODR platform is te vinden op http://ec.europa.eu/odr. Wanneer je klacht nog niet elders in behandeling is dan staat het je vrij om je klacht te deponeren via het platform van de Europese Unie.
 • Mijn bestelde producten zijn beschadigd tijdens de verzending…
  Wanneer je bestelling niet aankomt of je bestelling komt beschadigd aan, meldt dit dan altijd aan ons. Samen met jou vinden we dan een oplossing voor dit probleem. Neem altijd eerst contact met ons op door een e-mail te sturen naar info@strikks.nl of vul het formulier in en vermeld alsjeblieft je ordernummer. We nemen binnen twee werkdagen contact met je op.
 • Help! Ik heb niet de juiste artikelen ontvangen…
  Oh nee! Dat spijt ons enorm! Wil je alsjeblieft zo snel mogelijk contact met ons opnemen, ons uitleggen wat er mis is gegaan en daarbij je ordernummer vermelden? We zullen binnen twee werkdagen contact met je opnemen met een voorstel of oplossing. Let op: Wacht alsjeblieft onze reactie af en stuur niet zomaar producten naar ons retour zonder ons daarvan op de hoogte gebracht te hebben.
bottom of page