De stoerste werkplaats van Amsterdam

Breien op Ferrotopia

Brei je eigen-mini stalenboekje!

De Amsterdamse Steek organiseert deze zomer een breiwerkplaats op het NDSM-terrein, in Amsterdam. Om jezelf op hoog nivo bij te scholen op het gebied van handbreien. Waarom zou je op 16 manieren tricot willen kunnen breien? Hoe helpt de stelling van Pythagoras bij het breien van omslagdoeken? Moet je nou wel of niet de eerste steek van het breiwerk breien? Hoe kun je het meest onzichtbaar een nieuwe draad aanhechten? Hoe komt het dat mijn breiwerk scheef trekt?

Van 5 t/m 12 augustus kun je op de stoerste werkplek van Amsterdam breien. Terwijl jij in de werkplaats in de les zit, krijgt iedereen die je meeneemt een rondleiding over het terrein van Ferrotopia. Ferrotopia van Atelier van Lieshout is een kunstinstallatie in de openbare ruimte, ‘gesamtskunstwerk’ en pop-up museum inéén. De kunstinstallatie is een ode aan ijzer (ferro=ijzer) en bestaat uit een verzameling karaktervolle gebouwen gegroepeerd rondom een centraal plein.

Je kunt als breier van ieder niveau lekker met je breiwerk langskomen en aan een van de tafels aanschuiven om zelf aan het werk te gaan. De beste breiers lopen die week rond om te helpen of adviseren. Of je kunt je inschrijven voor een of meer van de georganiseerde activiteiten of programma’s.

STRIKKS op Ferrotopia

De workshop van STRIKKS

Een mini-stalenboekje breien

Maartje geeft een workshop over materialen, vezels en duurzaamheid. Terwijl je informatie krijgt over de verschillende materialen/vezels voor handbreiwerk brei je een ministalenboek. Een stalenboek van je favoriete materialen om altijd in jouw tas mee te nemen en in de winkel te kunnen gebruiken bij het kiezen van nieuwe kleding.

Na deelname ben je van harte uitgenodigd om de rest van de week om te komen werken op de werkplaats om het stalenboekje uit te werken.

Onze workshop zal gegeven worden op woensdag 8 augustus van 12 – 18 uur.
Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar info@deamsterdamsesteek.nl.
€45.- (incl. materialen & handouts)

Meer over Ferrotopia x De Amsterdamse STEEK
Meer over Ferrotopia

Ferrotopia x De Amsterdamse Steek
NDSM-werf
NSDM-plein
1033 WB Amsterdam

2e van der Helststraat 66BewarenBewaren

Your Server is Unable to connect to the Google Geocoding API, kindly visit <a href="http://www.latlong.net/convert-address-to-lat-long.html" target="_blank">THIS LINK </a>, find out the latitude and longitude of your address and enter it manually in the Google Maps Module of the Page Builder