In juni neemt STRIKKS deel aan een sociaal-design project in het Centre Ceramique in Maastricht, genaamd Let's (ad)dress the people.

En we zijn op zoek naar enthousiaste brei(st)ers die ons willen versterken!

Heb jij de energie, wil en tijd om samen met ons iets groots te breien? Dan zijn we op zoek naar jou!

Samen met Marjo van Knippenberg verzorgt STRIKKS gratis workshops in het Centre Ceramique in Maastricht voor, voornamelijk, senioren. Tijdens deze workshops zullen we werken aan één groot ontwerp en leren we je interessante nieuwe manieren om te breien. We zullen breien met materialen die misschien een beetje onorthodox zijn om mee te werken, maar daarom net ietsje meer uitdagend.

Alle data waarop je kunt deelnemen aan de STRIKKS-workshops:
2 juni ⋅ 3 juni ⋅ 9 juni ⋅ 10 juni ⋅ 16 juni ⋅ 18 juni ⋅ 22 juni ⋅ 23 juni
En tijdens het FASHIONCLASH Festival vanaf donderdag 30 juni t/m zondag 3 juli 2016

About the project

Let’s (ad)dress the people is een multidisciplinair sociaal-design project dat zich concentreert op traditionele ambachten en de participatie hieraan van, voornamelijk, senioren. Het project is opgericht in het kader van het thema van het FASHIONCLASH Festival 2016: Heritage (erfenis). Het project zal plaatsvinden in het Centre Céramique (Plein 1992) en Coffeelovers de ANNEX in Maastricht.

Het proces is in dit project net zo belangrijk als het eindresultaat. Handwerken binnen een team draagt bij aan een dialoog, een ontmoeting en aan het delen van kennis. Het brengt de kunst en de ambachten binnen de mode en textiel nauwer samen met de voelbare en niet voelbare erfenis van onze hedendaagse cultuur.

Designers Floor Nijdeken, Jolijn Fiddelaers van IXX en Maartje Boer en Suzanne Vaessen van STRIKKS zullen samenwerken met ervaren ambachtsbuddy’s en seniore deelnemers met als doel om tot nieuwe textiele ontwerpen te komen. De publieke ruimte in het Centre Céramique zal tijdelijk omgetoverd worden in een pop-up-werkruimte waar alle teams samen kunnen komen. Daarnaast zal er een expositie zijn met reeds bestaand werk van de designers in Coffeelovers de ANNEX.

Let’s (ad)dress the People is een initiatief van FASHIONCLASH in samenwerking met stichting Tout Maastricht. Het project werd mede mogelijk gemaakt door Fonds voor CultuurparticipatieGemeente MaastrichtStichting Tout MaastrichtCoffeelovers en Centre Céramique.

Het eindresultaat