Wij zijn STRIKKS

Sinds 2011 in Maastricht. Dit is ons verhaal.
Wie zijn wij ?

Wij zijn STRIKKS

En dit is ons verhaal

Hoe fascinerend is het dat je met één draad een hele constructie kan maken waarmee ontelbare variaties mogelijk zijn?
Wij zijn textielontwerpers gespecialiseerd in breitechnieken. Zo kan met een enkele draad een compleet kledingstuk op maat worden gebreid. Zonder afvalmateriaal. 

Wij zijn mensen die begaan zijn met het welzijn van de aarde, mens en dier. Uit onderzoek is gebleken dat breien de minst vervuilende vorm van produceren is. Als ontwerpers én als mensen willen we een bijdrage leveren aan het tegengaan van de negatieve effecten die de textielindustrie op de aarde heeft.

Naast onze innige liefde voor het breien hebben we de drive en know-how om te groeien naar een platform voor alles dat te maken heeft met industrieel breien.

Onze visie

We knit you too

Het delen van kennis is onze missie.

Lab icon 2

Pand icon 2

Tag Icon 3png

Lab

Wij ontwikkelen ieder breisel op onze eigen breimachines. Hier verwelkomen we het experiment en onverwachte vondsten. We streven naar oplossingen en combinaties die nog niet eerder gebreid werden.

Designstudio

In onze ontwerpen vind je een fascinatie voor contrasterende materialen en tot in detail uitgewerkte technieken. Maar ook een overredingskracht waarom breien een techniek is die overal om je heen kan worden toegepast.

Merk

Het is onze missie om een merk te bouwen dat staat voor slimme producten die je dagelijkse dingen net iets leuker maken. Eigenlijk gaat het ons om het vormgeven van momenten. Iedere dag weer.

2 brei-freaks

Het STRIKKS-team

Maartje & Suzanne

Maartje Boer
Maartje Boer

Technisch breiwonder

Een specialist op het gebied van garens, machines en industrieel breien. Maartje doceert breitechnieken aan studenten van kunstacademies en aan iedereen die het leren wil. Droomt nog over nieuwe, interessante breitechnieken!

Suzanne Vaessen
Suzanne Vaessen

Vindingrijke dromer

Voor STRIKKS diegene die zich graag vastbijt in concepten, kleuren en strategieën. Ze tekent en plant de start en het einde zeer nauwkeurig. Neemt foto’s, schrijft erover en begint gewoon weer opnieuw. En stopt nooit met fantaseren.

Wil je nog meer van ons weten?

Wij zijn hier!