Wij vinden breien leuk

En dit is ons verhaal
Wie zijn wij ?

WIJ ZIJN STRIKKS

STRIKKS is een designstudio voor gebreid textiel en gebreide textielproducten die we uitbrengen onder ons eigen label of die we maken voor andere bedrijven. Wij zijn een lab om alle mogelijkheden van het breien te ontdekken. Wij worden blij van samenwerkingen met andere designers, architecten en merken. We ontwerpen en ontwikkelen (innovatieve) gebreide producten, productlijnen en collecties. Naast onze innige liefde voor het breien hebben we de drive en know-how om te groeien naar een platform voor alles dat te maken heeft met industrieel breien.

Het is één grote collectie voor jouw dagelijkse leven

Wij zien het ontwerpen eigenlijk net als het breien zelf. Het ontstaat uit één draad en die draad kan altijd de volgende steek of toer aan. Je kunt vooruit en achteruit, maar uiteindelijk ben je omringd met: juist, breisels! Of we nu besluiten iets onder ons eigen label uit te brengen of het komt in de collectie van een ander; ze maken allemaal deel uit van die grote collectie die wij voor ogen hebben. En die totaalcollectie maakt de dagelijkse dingen leuker of maakt je wereld groter. Onze visie in design is dat er goed over alles, waar jij (en wij) ons mee omringen, nagedacht moet zijn. Jouw look en comfort is net zo belangrijk als de kwaliteit of afkomst van een product. Want zou het niet té gek zijn als er een bijpassende geur bestaat bij die ene perfecte trui? Of een deken die uniek is in z’n manier van gebruiken, maar ook lief is voor iedereen? Dat is wat wij bedoelen wanneer we het hebben over een totaalcollectie.

Wil jij ontdekken hoe wij deze missie nastreven? Volg ons backstage.

Wat doen wij ?

STRIKKS vindt breien leuk

Sinds 2011. In Maastricht.

Lab icon 2

Pand icon 2

Tag Icon 3png

Lab

Wij ontwikkelen ieder breisel op onze eigen breimachines. Hier verwelkomen we het experiment en onverwachte vondsten. We streven naar oplossingen en combinaties die nog niet eerder gebreid werden.

Designstudio

In onze ontwerpen vind je een fascinatie voor contrasterende materialen en tot in detail uitgewerkte technieken. Maar ook een overredingskracht waarom breien een techniek is die overal om je heen kan worden toegepast.

Merk

Het is onze missie om een merk te bouwen dat staat voor slimme producten die je dagelijkse dingen net iets leuker maken. Eigenlijk gaat het ons om het vormgeven van momenten. Iedere dag weer.

2 brei-freaks

Het STRIKKS-team

Maartje & Suzanne

Maartje Boer
Maartje Boer

Technisch breiwonder

Een specialist op het gebied van garens, machines en industrieel breien. Maartje doceert breitechnieken aan studenten van kunstacademies en aan iedereen die het leren wil. Droomt nog over nieuwe, interessante breitechnieken!

Suzanne Vaessen
Suzanne Vaessen

Vindingrijke dromer

Voor STRIKKS diegene die zich graag vastbijt in concepten, kleuren en strategieën. Ze tekent en plant de start en het einde zeer nauwkeurig. Neemt foto’s, schrijft erover en begint gewoon weer opnieuw. En stopt nooit met fantaseren.

Wil je nog meer van ons weten?

Wij zijn hier!