Joolz Ribbed Nursery Essentials

Joolz Ribbed Essentials

Een tweede gebreide collectie voor Joolz

De Joolz Ribbed Nursery Essentials zijn gebreide producten met een minimalistisch ontwerp dat de natuurlijke schoonheid van je nieuwe wereldwonder omarmt (want je kleintje is de ster van de show).
STRIKKS ontwierp dit textielontwerp in opdracht van Joolz. Neem contact op met Joolz voor alle vragen rondom deze producten.

De collectie bestaat uit de Joolz Essentials deken en het Joolz Essentials nest. Zowel verkrijgbaar in dit ontwerp als de honingraatstructuur.


FabricAge 2017

FabricAge

One community, one concept, one label. Maastricht made.

Naar aanleiding van het succesvolle project LET’S (AD)DRESS THE PEOPLE (2016) werken FASHIONCLASH en stichting Tout Maastricht samen om dit eenmalig, sociaal maatschappelijke project uit te laten groeien tot een multidisciplinair, social design textielproduct en -label genaamd FabricAge.

De eerste creatie: ‘Maastricht in Wijken’

Om het fundament te leggen voor het toekomstige maakproces, de benodigde “create-community” en de organisatiestructuur, bewerkstelligden FASHIONCLASH en Tout Maastricht sinds medio 2016 een uitzonderlijk en grootschalig (senioren-) participatieproces. Van 1 juni t/m 15 juli 2017 vonden in Centre Céramique en diverse buurthuizen in Maastricht meer dan 75 handwerk- & textielworkshops plaats voor de realisatie van de eerste FabricAge creatie. Ontworpen door vijf lokale ontwerpers, begeleid door zes ervaren ambacht-experts, gemaakt door de senioren-community en in ruim 250 uur tijd gezamenlijk gecreëerd voor de stad Maastricht.

‘Maastricht in wijken’ is een plattegrond van de stad uitgevoerd in meerdere disciplines en kent meerdere standpunten. Zo zijn er herkenbare elementen uit wijken als Malberg en Wittevrouwenveld geborduurd, zijn er plattegrond geweven en zijn er huisjes gebreid die het diverse en kleurrijke karakter door hun eigen bewoners.

Lees hier meer over fabricage en haar community
Terug naar overzicht

Knitted Love

Knitted Love

Kun jij de liefde voelen?
strikks_laurademildt_knittedlove-5

Foto’s & concept door Laura de Mildt Photography
Modellen zijn Pauline van der Schoot en Brian Lachenal (Max Models)
Haar & Make-up door Bobby Renooij

Terug naar overzicht

Fashionclash 2016: Let’s (ad)dress the people

Fashionclash 2016

Let's (ad)dress the people
Een social-design project

Samen met Marjo van Knippenberg, heeft STRIKKS gratis workshops verzorgd voor, voornamelijk, senioren. Tijdens deze workshops werkten we aan één groot ontwerp. Ook introduceerden we nieuwe interessante manieren om met de breitechniek om te gaan. We hebben gebreid met materialen die misschien een beetje onorthodox waren om mee te werken, maar daarom net iets meer uitdagend en vernieuwend.

En een Kuschel-Kino!

Een cinema om in te relaxen, hangen en knuffelen. Én om een film in te kijken, als je wil. Maar kijk ook vooral ook even wat je met co-creatie bereiken kan. Zoals we al eerder zeiden: breisels hebben serieuze superkrachten. De wanden en het interieur van de Kuschel-kino zijn helemaal gebreid. In verschillende, maar passende steken. Met de hand en met de machine. Helemaal in het wit.

kg of recycled sheets
knit fanatics
days in June
Kuschel-kino

DE KUSCHEL-KINO

Het resultaat

DE WORKSHOPS

Een korte impressie van de workshops in het Centre Céramique Maastricht.

Wij hopen onze Kuschel-kino op meer dan één event in Maastricht en andere steden te gebruiken. Als je het leuk vindt om te komen hangen en bewonderen, volg ons dan op Facebook, Instagram, houd onze agenda in de gaten of schrijf je in op onze nieuwsbrief.
Host jij een event en zou je graag de Kuschel-kino in willen zetten? Wij wachten met smart op jouw berichtje!

Let’s (ad)dress the People is een initiatief van FASHIONCLASH in samenwerking met Stichting Tout Maastricht. Het project is mede mogelijk gemaakt door het Fonds voor CultuurparticipatieGemeente MaastrichtStichting Tout MaastrichtCoffeelovers en Centre Céramique.

Foto’s door Karen Kikkert & STRIKKS

Terug naar overzicht

Joolz Nursery Essentials 2016

Joolz Nursery Essentials

Een gebreide collectie voor Joolz

Een gebreide collectie voor Joolz

Breisels hebben wel degelijk superheldenkracht! En de Joolz Esssentials zijn er één van. Ze zijn gemaakt van 100% biologische katoen en zitten er vol mee. Ze absorberen vocht, reguleren de warmte en zijn net zo zacht als jouw kleintje zelf. Perfect voor eindeloze knuffelsessies en slaapserenades.

De collectie

Er zijn vijf verschillende Joolz Essentials: een wikkeldoek, een matrashoes, een laken, een deken en een nest. De wikkeldoek, matrashoes en het laken zijn gemaakt van een fijne jersey die extreem zacht is voor de babyhuid. Alle drie verkrijgbaar in de kleuren off – white en grey melange en uiteraard perfect passend bij de voering van onze kinderwagens.
De deken en het nest hebben een authentiek honingraatpatroon aan de buitenkant en een fijne zachte jersey aan de binnenkant. Verkrijgbaar in vijf kleuren: antraciet, blauw, roze, mint en off-white.

Foto’s door Joolz

View Project
Terug naar overzicht

Deken FOLDED

Blanket FOLDED

Een gebreide deken
Een sieraad op je bank, bed, om je schouders …

Blanket FOLDED is een zware kwaliteit wollen deken voor een hele avond bankhangen of voor lange zomeravonden. Daarnaast is Blanket FOLDED ook een heel speciaal item voor je interieur door z’n ingebreide grafische patroon. Het is gevouwen papier vertaald naar gebreide plooien.

Vouwen maar!

Het grafische patroon is jouw vouw-instructie. Volg de lijnen en het resultaat is een sieraad in diamantvorm voor op je bank of bed. STRIKKS gelooft dat wanneer design en functie gecombineerd worden dagelijkse bezigheden net iets leuker worden.

IN DE VORM VAN EEN DIAMANT

Helemaal opgevouwen

VIDEO

Hoe vouw je Blanket FOLDED?

Blanket FOLDED
140 x 200 cm
100% wol
Jeans-Blue, Light-Grey, Taupe-Brown

Foto’s door Ruben Reehorst & STRIKKS

SHOP ONLINE
Terug naar overzicht

De ‘Le Marais’ cardigan

De ‘Le Marais’ cardigan

Een vest in mohair en zijde
Le Marais deux in Maastricht

Le Marais deux is een super inspirerende winkel voor outlet-kleding en verschillende nieuwe collecties in het meest opkomende deel van de stad: het Jekerkwartier. Je kunt er genieten van een kop koffie en home-made snacks terwijl je rondstruint tussen de dekens, design-items en kleding voor zowel mannen als vrouwen.

De cardigan

Deze makkelijke, lichte cardigan, exclusief gemaakt voor Le Marais, is gebreid in een nieuwe structuur die van een zachte kid-mohair gemixt met een subtiele zijden draad. Met een dubbele kraag, dubbele boorden aan de mouwen en meer dan genoeg zachtheid, is dit een een favoriet vest voor koude winterdagen en als buitenvest als de zon zich nog maar net laat zien.

(Seizoen A/W 2015/ 2016)

View Project
Terug naar overzicht

Een jurk voor de burgemeester van Maastricht

Een jurk voor de burgemeester

Speciaal gebreid voor Annemarie Penn-te Strake

Gallery Notice : Images have either not been selected or couldn't be found

Een co-creatie

Neem de kwaliteiten van modeontwerper Els Petit en tel daar onze kennis van gebreid textielontwerp bij op. Dat is in de basis de jurk voor de inauguratie van de nieuwe burgemeester van Maastricht. STRIKKS heeft haar jurk mede-ontworpen en gebreid.
De jurk is gebreid in een subtiel kantpatroon, heeft een aangesloten pasvorm en gebreide plooitjes op de rug. Wij vinden ‘m haar zo mooi staan!

Dit is een unieke jurk, speciaal en alleen gemaakt voor de burgemeester en daarom niet te koop.
Foto’s door Laurens BouvrieMarcel van Hoorn & Ruben Reehorst

Wat kunnen we voor jou ontwerpen?
Terug naar overzicht

Überstock

Überstock

Een vormgegeven statement

‘Overstock’ zijn die items die niet meer verkocht worden na het einde van het seizoen. De hang naar nieuwe items is, ondanks inspanningen als ‘slow-fashion’, nog steeds de sterkste trend onder kopers en consumenten. Voor een showpiece geldt dat het een item is, dat het waard is om tentoongesteld te worden als een goed voorbeeld voor het product of stroming die het vertegenwoordigt.

Van overstock naar showpiece

Als ontwerpers hebben we veel aandacht voor het ontwikkelen van typische STRIKKS-items die langer dan één modeseizoen gedragen worden. In deze showpiece zitten 5 items verwerkt die we ooit verkochten als aparte stukken. Door ze samen te brengen en ze die speciale finish en aandacht te geven, droegen we bij aan hun meerwaarde als uniek stuk. Wij noemen het Überstock. Het geheel is een vormgegeven statement van dat waar we als ontwerpers voor staan. De 5 producten zijn opnieuw ontworpen voor privé-gebruik en kunnen ook weer zo verkocht worden als de expositie afgelopen is.

EEN SPECIALE FINISH

plus heel veel aandacht

Überstock was tentoongesteld op Fashionclash Festival 2015 (Bijenkorf Maastricht) & Fashion Maastricht Chengdu 2015
Foto’s door Ruben Reehorst & STRIKKS
Model is Floortje Speel (CJ Models)
Make-up en haar door Daniëlle Crals

Terug naar overzicht

Home essentials

Home essentials

Kussens 

Gallery Notice : Images have either not been selected or couldn't be found

Omring jezelf en alles op je weg met breisels!

Oké, misschien is dat enkel iets dat twee knitfreaks tegen elkaar zeggen… Maar kies voor de juiste combinaties in garen, kleur, structuur en textuur en je creëert op een hele simpele manier een heel persoonlijke omgeving. Breisels kunnen in zo ontzettend veel producten toegepast worden. Bijvoorbeeld in kussens, omdat ze veel rekbaarder zijn dan de gewone exemplaren. Ze kunnen dekens worden, omdat ze lekker licht én warm zijn.

Bekijk hier een selectie van kussens die we de afgelopen jaren ontworpen hebben. Sommigen zijn nog te koop, maar backstage werken we constant aan nieuwe plannen. Heb jij een geweldig idee of zou je graag een exclusief ontwerp willen verkopen in je winkel? Laat het ons weten!

Alle foto’s door STRIKKS 

Shop kussen THREADLACE online!
Terug naar overzicht