STRIKKS x ebby port

fashion knitwear
Wat gebeurt er als je twee in Limburg gevestigde ontwerpstudio’s aan elkaar koppelt?

STRIKKS x ebby port

Ebby Port
Ebby Port

Fashion Designer

Ik word enthousiast van kleding, stoffen en style! Items ontwerpen die langer meegaan dan een seizoen. Stukken die jou in je kracht zetten, waarin je je comfortabel, sterk en mooi voelt. Mijn ideale klant durft anders te zijn en voelt zichzelf wanneer ze mijn kleding draagt. Deze filosofie zie je terug in mijn ontwerpen die helder, comfortabel en een beetje gek zijn, met mooie materialen in felle kleuren.

STRIKKS:Maartje
STRIKKS:Maartje

Knitted Textile designer

Ik ben een knithead: breien is mijn hobby, mijn werk, en dus mijn leven! Het liefst zit ik achter de breimachine om de mooiste gebreide texturen te ontwerpen. Dan combineer ik garens, kleuren en breitechnieken, net zo lang tot de ideale stof is ontstaan. Deze vertalen we naar tijdloze, goed gebreide items, en zelfmaakpatronen. En daarbij maken we gebruik van duurzame garens zoals biologische wol en alpaca.

Maak een afspraak om te komen passen!

'Omdat dit zo goed bevalt, willen we onze samenwerking eigenlijk voor een langere periode vastleggen.'

Best of both worlds: uniek gebreid maatwerk

Al langer bekend met elkaars werk besloten we een samenwerking aan te gaan waarin we beide disciplines in elkaar schuiven. Het resultaat leidt tot een serie van kledingontwerpen, uitgevoerd als gebreide stuks. ‘Omdat dit zo goed bevalt, willen we onze samenwerking eigenlijk voor een langere periode vastleggen’, zegt Ebby.’ We zien dat de mode steeds tijdlozer wordt en willen deze items dan ook presenteren als niet-seizoensgebonden stuks in een collectie die alsmaar groeit’.

En laten we duurzaamheid niet vergeten. Maartje: ‘Waarom voorraden produceren als je ook maatwerk kan bieden?’ Wanneer je bij ons een ontwerp koopt worden je maten opgemeten en kies je zelf het garen. Zo wordt het stuk uniek en speciaal voor jou gebreid.”

Mocht je zelf aan de slag willen? Ook hier hebben de dames aan gedacht. Ook de naai- en breipatronen worden te koop aangeboden. ‘Zo dienen we alle doelgroepen, mensen die hun eigen creativiteit willen steken in het maken van een eigen kledingstuk kunnen aan de slag met onze patronen. Met garen van STRIKKS natuurlijk.’

De lancering van onze samenwerking vond plaats tijdens het Fashionclash Festival in november 2021. Daar presenteerden we onze energieke samenwerking. We lieten je zien hoe ons ontwerpproces verliep, je kon de producten zien en voelen. We deden fittings, je kon je laten fotograferen.

Nu kun je een afspraak maken om de kleding te passen en op maat te bestellen.
Ook de zelfmaakpatronen zijn te koop in onze webshop.

Nieuwsgierig naar onze ontwerpen?

JA!