Privacybeleid

STRIKKS designer knits – versie 0.2.1 – deze pagina is voor het laatst aangepast op 05-11-2018

Je leest de privacyverklaring van STRIKKS. We zijn er van bewust dat je vertrouwen stelt in ons. Er zijn situaties waarin jouw gegevens door STRIKKS verzameld worden. Het is daarom goed dat je weet wat daarmee gedaan wordt en hoe je jouw wensen rondom jouw gegevens kan aangeven. Daarover gaat deze verklaring. Op deze pagina laten we je weten welke gegevens we verzamelen als je onze website gebruikt, waarom we deze gegevens verzamelen en hoe we hiermee de gebruikservaring kunnen verbeteren. 

Dit privacybeleid is van toepassing op de diensten van STRIKKS. Je dient je ervan bewust te zijn dat STRIKKS niet verantwoordelijk is voor het privacybeleid van andere sites en bronnen. Door gebruik te maken van deze website geef je aan ons privacy beleid te accepteren.

STRIKKS respecteert de privacy van alle gebruikers van haar site en draagt er zorg voor dat de persoonlijke informatie die u ons verschaft vertrouwelijk wordt behandeld.

 

Ons gebruik van verzamelde gegevens

01. Doeleinden
Voor de volgende doeleinden wordt er door STRIKKS persoonsgegevens verzameld:

Het verwerken van online bestellingen 
Wanneer je een bestelling bij ons plaatst of wanneer je een breicursus in onze webshop boekt, vragen we je om je volledige persoonsgegevens. Dit doen we om je bestelling af te handelen en om de koopovereenkomst die dan tot stand komt administratief te kunnen verwerken. 
Naast je persoonsgegevens als je naam en adres, ontvangen wij ook gegevens aangaande je betaling. Omdat betalingen verricht worden via Mollie, ontvangt STRIKKS geen volledige bankgegevens.

Het versturen van nieuwsbrieven
STRIKKS stuurt via e-mail nieuwsbrieven. Deze nieuwsbrieven zijn enerzijds commercieel en anderzijds gericht op kennisdeling. Je naam en e-mailadres worden verzameld via het daarvoor bestemde formulier op de website van STRIKKS. Daarnaast kan je mondeling of tekstueel gevraagd worden om je aan te melden. Bijvoorbeeld tijdens een evenement of het bijwonen van een cursus.

Wanneer je met ons contact opneemt

Jouw gegevens zullen verzameld worden als je contact opneemt met STRIKKS via het formulier op de website. In dit formulier wordt echter alleen gevraagd om de benodigde gegevens om een voorstel of een dienst aan te kunnen bieden, zoals je naam, e-mailadres, telefoonnummer en een omschrijving van je vraag.

Analytics
De website van STRIKKS verzamelt gegevens om deze te kunnen verbeteren. Dit gebeurt d.m.v. Google Analytics. Deze gegevens zijn anoniem en zijn dus niet gebonden aan je persoonlijke gegevens. Denk hierbij aan informatie zoals de duur van je websitebezoek of de pagina’s die je veel bezoekt.

Alle gegevens worden alleen verwerkt met jouw uitdrukkelijke toestemming dan wel ter uitvoering van de overeenkomsten die worden aangegaan. 

0.2 Ontvangers
De gegevens die STRIKKS ontvangt en verwerkt, worden beheerd d.m.v. partijen en/of dienstverleners:

Mollie
Via Mollie worden betalingen verwerkt wanneer je een order in onze webshop plaatst. Mollie laat ons weten wanneer en met welke methode jij betaald hebt en dit wordt vervolgens door STRIKKS met administratieve verwerkt en opgeslagen. 

Klarna
Om je de betaalmethodes van Klarna aan te kunnen bieden, moeten we je persoonsgegevens van aan Klarna overdragen. Dat gebeurt alleen wanneer je kiest om te betalen met Klarna. Klarna gebruikt de gegevens om te beoordelen of je gebruik kunt maken van haar betaalmethodes. De persoonsgegevens zijn je naam, adres, telefoonnummer, betaalhistorie en de gegevens van je bestelling, zoals de betaalmethode, het afleveradres, de bestelde producten en dergelijke.

Je persoonsgegevens worden door Klarna in overeenstemming met de geldende wet bescherming persoonsgegevens en zoals beschreven in Klarna’s privacy statement verwerkt.

Mailchimp

Onze nieuwsbrieven worden verzonden met Mailchimp. Op het moment dat jij je aanmeldt voor de nieuwsbrief, wordt jouw e-mailadres en voornaam automatisch opgeslagen in de daarvoor bestemde lijst binnen Mailchimp.

WPManagement
De website en e-mail van STRIKKS wordt gehost bij WPManagement. Wanneer je contact opneemt via de formulieren of via mail, worden die betreffende e-mails opgeslagen op de servers van WPManagement. 
Ook wanneer je een bestelling plaatst, komen de gegevens die je hierbij ingevuld hebt op deze servers te staan.

0.3 Periode van opslag
Je gegevens worden voor langere tijd bewaard door STRIKKS, maar nooit langer dan nodig voor het uitvoeren van activiteiten, tenzij we op grond van een wettelijke regeling je gegevens langer moeten bewaren.

Online bestellingen/ boekingen
We zijn verplicht om onze administratie 7 jaar te bewaren. Gedurende deze termijn zullen je gegevens op facturen en andere administratieve overzichten voorkomen. Na deze bewaartermijn dragen wij er zorg voor dat we dit op een zorgvuldige manier zullen vernietigen. 

Het versturen van nieuwsbrieven
Je e-mailadres en voornaam worden opgeslagen in Mailchimp. We slaan deze gegevens voor onbepaalde tijd op. Je kunt je namelijk op een ieder moment uitschrijven via de link onderaan de nieuwsbrieven of door een mail te sturen naar info@strikks.nl.

E-mails
Op het moment dat je contact opneemt met STRIKKS via mail, dan worden de gegevens die je meestuurt, zoals je naam, bedrijfsnaam en/of e-mailadres opgeslagen op de mailserver. De e-mails worden tot maximaal twee jaar terug bewaard.

Analytics

De gegevens die Analytics op de website verzamelt zijn anoniem, dus niet verbonden aan je naam, bedrijf of e-mailadres. Deze gegevens worden voor onbepaalde tijd bewaard binnen Google Analytics.

0.4 Beveiliging
Er worden van jouw persoonsgegevens geen fysieke kopieen gemaakt. Je gegevens worden alleen beheerd in de eerder genoemde systemen en software.

De persoonsgegevens die door STRIKKS of door eerder genoemde derden worden beheerd, zijn alleen toegankelijk via bovenstaande software en zijn beveiligd met een wachtwoord en daar waar mogelijk met tweestapsverificatie. Bij deze tweestapsverificatie wordt een code vanuit de software gegenereerd en verstuurd naar STRIKKS. Deze code dient gebruikt te worden tijdens het inlogproces.

De apparaten die jouw gegevens openen zijn elk zelf ook vergrendeld met een wachtwoord en/of vingerafdruk. Het aantal apparaten die toegang hebben tot jouw gegevens wordt beperkt tot alleen de benodigde apparaten en niet meer.

Daarnaast wordt jouw bezoek aan onze website beveiligd door een SSL-certificaat. Dit betekent dat je verbinding met de website van STRIKKS privé is. Je herkent deze beveiliging aan het groene slotje voor de url.

0.5 Jouw rechten 


Recht op inzage
Je hebt het recht om ten alle tijde de gegevens op te vragen die bij STRIKKS zijn bewaard worden. Dit doe je door een e-mail te sturen of telefonisch contact op te nemen met STRIKKS. Je krijgt dan vervolgens een overzicht van je gegevens toegestuurd.

Recht op rectificatie
Kloppen je gegevens niet? Of zijn je gegevens veranderd? Je hebt het recht om dit te laten rectificeren. Je gegevens omtrent de nieuwsbrief kun je aanpassen via de daarvoor bestemde url onderaan elke e-mail.

Recht op wissen van gegevens
Wil je dat je gegevens niet langer  bij STRIKKS vastgelegd zijn? Dan heb je het recht dat wij je gegevens verwijderen.

Recht op het indienen van een klacht
Wanneer je vindt dat STRIKKS niet op de juiste manier met jouw gegevens omgaat, heb je het recht om een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens. Dit doe je op deze pagina.

Bezwaar gegevensgebruik

Wil je niet dat STRIKKS je gegevens gebruikt? Dan kun je hiertegen bezwaar maken.

Het gebruik maken van deze rechten kan via info@strikks.nl. Verstrek ons hierbij een kopie van een geldig legitimatiebewijs. Let op: Maak je pasfoto, de nummers onderaan het paspoort, id- bewijsnummer en je BSN onleesbaar voor je eigen veiligheid! Het is ons streven om binnen een week te reageren.

0.6 Plichten 

STRIKKS verwerkt persoonsgegevens op grond van een gerechtvaardigd belang, namelijk een commercieel belang. Denk hierbij aan het aanbieden van diensten of producten via e-mail en webshop. Je gegevens zullen nooit worden verkocht aan derden.

De gegevens die we verplicht stellen om aan te leveren, zijn de minimale benodigde gegevens voor het aanbieden en afleveren van diensten of producten. Je e-mailadres is bijvoorbeeld nodig om de nieuwsbrief te kunnen versturen en je adres om je bestelling te verwerken of te verzenden. Als deze verplichte gegevens niet worden aangeleverd, kan STRIKKS de betreffende dienst niet aanbieden.

Mocht het nodig zijn gegevens te delen met andere dan de hierboven genoemde partijen (voor bijvoorbeeld het aanbieden van een dienst), dan zal daar eerst jouw toestemming voor worden gevraagd.

STRIKKS behoudt zich het recht de gegevens te openbaren wanneer dit wettelijk is vereist dan wel wanneer STRIKKS dit gerechtvaardigd acht om te voldoen aan een juridisch verzoek/proces of om de rechten, eigendom of veiligheid van STRIKKS te beschermen. Daarbij trachten wij altijd jouw recht op privacy zoveel mogelijk te respecteren.

Heb je toch nog vragen? Neem dan gerust contact op via onderstaande contactgegevens: 

STRIKKS designer knits
Capucijnenstraat 21A-04
6211 RN Maastricht

KvK 54221560
BTW NL851218817B01
info@strikks.nl 

Of vul dit formulier in en we reageren binnen twee werkdagen!